En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

måndag 20 maj 2013

Feministrapport kallas "intolerant" och "odemokratisk"
Rapporten ville bland annat klassa kritik av teorier om patriarkatet och könsmaktsordningen som politisk extremism.

Nu har den norska högertidskriften Minerva kommenterat rapporten. Minervas artikel heter "Könspolitisk kumbaya" och tidskriften kritiserar rapportens brist på uppskattning för en mångfald av åsikter om jämställdhet och feminism:

"Men demokratins kärnvärde är just den förutsättningslösa, kontinuerliga självkorrektionen eller omvärderingen av etablerade sanningar. 
När en ideologi som borde ha utmanats eller bemötts, undantas från kritik, närmar vi oss något farligt och odemokratiskt. 
När 'antifeminister' dessutom omfattar alla som tycker att företagsägare borde få välja vilka styrelsemedlemmar de själva vill, eller att det finns oförminskbara, biologiska skillnader mellan könen - då återstår något som verkar vara en grotesk, vänstervriden variant av en viss paranoid senators* förföljelse av 'oamerikanska' åsikter. 
Och då faller feminismen, åtminstone den variant som denna rapport vill främja, på eget grepp. 
Då visar den att den är just så intolerant, monolitisk och odemokratisk som dess argaste motståndare menar att den är".
*Artikelförfattaren syftar på senator Joseph McCarthy (1908-1957), som ni kan läsa mer om på Wikipedia.

2 kommentarer:

  1. Ljuset verkar komma från Norge. Först Hjärnevask och sedan den här artikeln från Minerva som sätter strålkastarljuset på den odemokratiska feminismen.
    Pelle2

    SvaraRadera
  2. Det är intressant att spana in utvecklingen i andra länder, särskilt nordeuropa och nordamerika. Den liknar utvecklingen här på många sätt och vi har mycket att lära av varandras exempel.

    SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.