En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

fredag 3 maj 2013

Statsministern svartmålar separerade pappor


Bloggen rapporterade igår att regeringen planerar ett förslag till sommaren som går ut på att föräldrar med delad vårdnad och växelvis boende ska få dela barnbidraget om inte föräldrarna enas om ett alternativ.

Men hela regeringen står inte bakom detta förslag. En av kritikerna är statsminister Fredrik Reinfeldt (M), som säger följande till Dagens Nyheter:


"Det finns kvinnor som separerat från män med alkoholproblem som på det här sättet kan tvinga till sig halva barnbidraget för att finansiera fortsatt alkoholmissbruk".

Enligt den psykologiska teorin om "projektioner" bör vän av ordning fråga sig om det i själva verket är statsministern som behöver se över sin alkoholkonsumtion som separerad pappa och se över hur han själv tar ansvar för sina egna barns ekonomi.

Bloggat: Maukonen, Mexan.

9 kommentarer:

 1. Bra att du lyfter detta. Det här uttalandet från Reinfeldt är så kolossalt dumt att han inte längre förtjänar respekt.

  SvaraRadera
 2. Han hade kunnat komma undan med att han sade något dumt för åtta år sedan, 2005, om pappors supande. Och så säger han det igen, 2013! Det är nästan så dumt att endast en bitter vårdnadstvist med Filippa skulle få honom att komma till sans i denna fråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis!

   Alternativt att han hör med sina sakkunniga som kan informera honom om att det finns alkoholiserade (shopaholics...) kvinnor/mammor också. Detta är ju nästan i klass med färgglada kuvert. Sorgligt!

   Radera
  2. Det är inte raketforskning att det finns alkoholmissbrukare av båda könen. Och shopaholics. Men det borde inte höra till diskussionen om fördelningen av barnbidragen.

   Radera
 3. Problemet är väl att han,precis som många feminister, vill behandla gruppen män utifrån en minoritet av mäns beteende. Det finns ju även olämpliga mammor. Min åsikt är att antingen delar man barnbidraget rakt av eller så gör man en individuell bedömning av bägge föräldrarnas lämplighet eller en bedömning av vem som tar det största ekonomiska ansvaret för barnen. Kvinnor är inte bättre föräldrar än män per definition.
  Pelle2

  SvaraRadera
 4. Bra skrivet, Pelle2. Precis.

  Maukonen tar ungefär upp samma sak som du inleder med: det finns även mammor som super och är ekonomiskt oansvariga. Men varför ska vi döma majoriteten för det som minoriteten gör? Nej, föräldrars kvaliteter avgörs inte av deras kön. Föräldrar bör behandlas könsneutralt av lagstiftningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittade även denna länk

   http://www.expressen.se/nyheter/wille-crafoord-ta-ifran-mina-ex-fruar-barnbidraget/

   i denna länk där

   http://blogg.vk.se/Mexan/2013/05/02/det-ar-bara-kul-med-feminism-at-ena-hallet-1206153

   Jag menar jag måste ju visa att det stämmer att "vi" är unikt sammanlänkade i ett konspiratoriskt nätverk med andra som tycker lika ;)

   http://ekvalist.blogspot.se/2013/04/bloggen-har-blivit-foremal-for-en.html

   Radera
 5. Tack för länkar! Wille Crafoords text gav mig ändå en obehaglig klump i magen, dels flörtar han med könsmaktsfeminismen, dels antyder han att barnbidraget ändå är en struntsumma för honom.

  Jo, Mexan skriver bra!

  SvaraRadera
 6. Ibland jagas mygg och sväljes kameler och ibland tvärtom. Vi har ju generellt en bild av 10% alkoholister i samhället jag vet inte om det stämmer ej heller om småbarnsföräldrar i gemen, män likväl som kvinnor, är mer alkoholiserade men i vilket fall: Räkna det antal män som köper sprit för barnbidraget minska med det antal kvinnor som köper sprit från barnbidraget...resultatet torde, för män+småbarnsförälder+delad vårdnad, vara lågt under 10% av alla män..dvs man bestraffar 95% av män i denna utsatta grupp......i min vy är detta en riktigt dålig logik.....lägg anträngningar på denna grupp av 5% av de delad/vårdnad/småbarnsföräldrar......100.000 män*20år hälften delad vårdnad=> 1miljon män dvs man diskriminerar 1 miljon medborgare för att 50.000 beter sig illa dock försvinner lite mer då en del kvinnor som "felar" också får barnbidrag.....lite kollektiv bestraffning som slår riktigt snett...ELLER HUR??????.....

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.