En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

måndag 27 maj 2013

SCUM-manifestets moderna uppföljare

Krista Jane Heflin

Minns ni SCUM-manifestet av Valerie Solanas som sattes upp som teaterföreställning härom året? Som gick ut på att alla män skulle utplånas?

Manifestet har nu fått en uppföljare. Upphovspersonen heter Krista Jane Heflin, bor i USA och kallar sig Femitheist Devine.

Femitheist Divine kan ses som en lättmjölksvariant av Valerie Solanas. För i likhet med Breiviks manifest låter Krista Jane Heflin sina hatobjekt leva - bara de agerar enligt de stränga instruktionerna.

Översatt av Dolf på Genusdebatten.

-------------------


Den internationella kastrationsdagen ~ (Tillputsad)

Till gagn för det feminina samhället (före Pånyttfödelsen) instiftas en dag som tar platsen för det som nu kallas ”Fars dag”. Manlig närvaro denna dag skall fastställas som ett krav enligt lag, och dagen kommer passande att kallas ”Den internationella kastrationsdagen”. Detta kommer att genomföras därför att det är praktiskt och gagnar fred, hälsa, välstånd, verklig jämställdhet och rättvisa.

Den tredje söndagen i juni varje år skickas män i alla åldrar (med undantag för de som valts ut till avel eller kan tänkas bli lämpliga för avel) till närmaste orkidektomicenter för beredning. Varje hane får exakt en timme för att bekanta sig med sin Kastrator (proportionen är tio Kastratorer för femtio män). Kastratorn får förklara ingreppet så som det beskrivs i häftet från Globala hälsodepartementet och de bakomliggande skälen som föranleder detta ingrepp. Den feminina Kastratorerna kommer, till en början, att vara kvinnor som ett år före varje ”Kastrationsdag” väljs ur allmänheten på liknande sätt som jurymedlemmar väljs ut. De utbildas varje år så att det säkerställs att de är lämpade och kapabla att utföra ingreppet.

Under detta möte kommer varje mans Närmaste Kvinnliga Förmyndare (NKF) eller ”Maka” få tillfälle att besluta om hon vill att spermprov skall tas från hennes man/män genom att hon skriver in nummer eller namn för sin(a) man/män på en lista som gruppens Kastrator sedan tar med sig till huvudceremonin.

Efter att detta förberedande möte nått sitt slut leder varje Kastrator (tillsammans med beväpnade vakter) sina hannar, som av praktiska anledningar och för ett effektivt utnyttjande av tiden kommer att vara nakna, till stadens offentliga center där bord, utrustning och så vidare redan finns på plats för ceremonin. Flickor av alla åldrar deltar genom att kanta gatorna där de hejar på och applåderar hannarna som nu erbjuds denna möjlighet att ansluta sig till det civiliserade samhället genom att pacificeras. Denna dag kommer att vara en betald helgdag för alla arbetande kvinnor, och unga flickor får ledigt från skolan för att delta.

Varje hane placeras på ett bord, medan de andra väntar i kö (om det inte finns tillräckligt antal bord) och bedövas. Kastratorn som hannen tilldelats skär sedan upp pungen på honom, tar bort testiklar och överflödig hud, och syr sedan ihop honom igen och rengör platsen.

Efter ingreppets genomförande får hannarna, för ett effektivt utnyttjande av tiden, trettio minuter att vila innan de måste resa sig och lämna plats för nästa hanne som tilldelats bordet, vilket steriliseras inför varje ny kastration.

När alla hannar väl kastrerats samlas de på nytt i en grupp och får återvända till sina hem.
Kvinnorna som deltog vid ceremonin återvänder tillbaka till sina arbeten, skolor, et cetera, där de gläds åt att ännu en ceremoni blivit framgångsrikt fullbordad.

Att fly undan från ceremonin eller att hjälpa en man att undfly den är ett brott belagt med dödsstraff, och medför att mannen omedelbart avrättas på den plats där han återfinns. Medhjälpare, kvinnliga såväl som manliga, avrättas likaså på plats.

Kvinnor som motsätter sig eller ogillar denna ceremoni eller ideologin som rättfärdigar ceremonin ges terapi för att befria dem från sina vanföreställningar och/eller misogyn indoktrinering. Ett sådant beteende är att betrakta som ett varningstecken som anger att det kan förkomma en Pater-fixering (en obotlig besatthet av hannar).

Tack,
Femitheist

9 kommentarer:

 1. I sunda tider skulle sånt här avfärdas för vad det är, psykiska problem som tar sig utryck i manshat. Tyvärr kan det lika gärna få applåder i svensk media och politik. Det visar i vilket skick som svensk media och politik befinner sig.

  SvaraRadera
 2. På tal om SCUM, vanföreställningar, feministiska skribenter och hyckleri.

  Johanna Linder - Stod upp mot hatarna. (om hur män hatar henne för att hon är stark och feminist)
  http://jnytt.se/nyhet/52930/johanna-linder-stod-upp-mot-sina-hatare

  Här hyllar samma Johanna Linder SCUM, skriver ned män och blåljuger om att män glider räkmacka medan kvinnor "skändas".
  http://jnytt.se/nyhet/52930/johanna-linder-stod-upp-mot-sina-hatare

  Symptomatiskt för flertalet svenska feminister och journalister. De sprider sitt manshat men kan aldrig acceptera kritik och visar heller ingen förståelse för det gamla ordspråket "som man ropar får man svar".
  Öppet mål kan tyckas för vettiga journalister, men bara ett extremt fåtal vågar ta den pucken.

  Erik Hörstadius på Affärsvärlden har skrivit mycket vettigt senaste tiden. Sunt och balanserat om hur kejsaren är naken.

  SvaraRadera
 3. Anonym 1: Jovisst!
  Anonym 2: Har du exempel på bra artiklar av EH?

  SvaraRadera
 4. Japp!
  Här är tre stycken:

  Dags att vädra ut på redaktionerna (2013-05-21) http://www.affarsvarlden.se/tidningen/article3698108.ece

  Jag är svensk man, hallänning, europe (2013-04-09)
  http://www.affarsvarlden.se/tidningen/article3673120.ece

  Feminismen i fjällstugan (2013-03-05)
  http://www.affarsvarlden.se/tidningen/article3650955.ece

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Ska kolla upp dem genast.

   Radera
 5. Man får hopas att texten du citerar ovan bara är ett makabert skämt. Annars hör ju vederbörande hemma på psyket.
  Pelle2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite långdraget skämt bara. Men hon kanske är ett konstprojekt, precis som Hanna Widerstedt, för att se hur många hon kan uppröra?

   Radera
 6. Sorry! Jag kan bara tolka det här som en blandning av Valerie Solanas, My Vingren och Jämställdhetsfeministern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan förstå den reaktionen!

   Radera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.