En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

lördag 25 maj 2013

Män utmålas som skitstövlar


Den mansföraktande sexismen i pressen fortsätter med oförminskad styrka. Dagens exempel kommer från Helsingborgs Dagblad:
"Män har fortfarande en särställning i de flesta samhällen på jorden och vi befinner oss högst upp på rankinglistan. Vi toppar serietabellen och ändå är vi skitstövlar. Eller kanske snarare, på grund av just det. Vi kan bete oss som svin eftersom det är sällan vi får stå till svars för svineriet".
Jassså. Hur kommer det sig då att det är accepterat att svartmåla män i Helsingborgs Dagblad men inte att svartmåla kvinnor eller invandrare?

Artikelförfattaren verkar ha dåligt samvete för att han gör för lite i sitt familjehushåll och för att han spelar för mycket fotboll. Det är väl svårare för honom att ändra beteende eller gå till en terapeut än att spy galla över halva befolkningen för att bearbeta sina skuldkänslor på ett inte så särskilt konstruktivt sätt.

När ska den kollektiva skuldbeläggningen av män i pressen upphöra? Krävs det att folk som blir illa berörda slutar köpa skräpet? Att annonsörer som blir illa berörda slutar annonsera där? Är inte chefredaktören på Helsingborgs Dagblad mer oroad över minskade intäkter i dagens krisande tidningsbransch?

Bloggat: Jämställdhetsfeministern.

8 kommentarer:

 1. Bra spaning! Dessa förvirrade och vilseledda män som går den politiska feminismens ärenden är så tragiska och ryggradslösa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Håller med! Varför ska alla män behöva få en känga bara för att Ola Olofsson (krönikören) känner att han försummar sina barn och spelar för mycket fotboll?

   Radera
 2. Jag försökte förresten kommentera på Helsingborgs Dagblad-länken. En kortversion av vad som står här i inlägget. Kommentaren stoppades i tidningens granskning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorgligt x 2

   Först att skiten publiceras och sen att de censurerar.

   Hur var det nu igen? Javisst ja...

   Osynliggörande: Tysta eller marginalisera oppositionella personer genom att ignorera dem.


   Radera
  2. Äh, jag ser det som symptomatiskt. Strunt i dem, de är gammelmedia.

   Radera
 3. Det är också konstigt att bara för han upplever att han själv är en skitstövel så menar han att alla män är det.Om han har dåligt samvete för sitt eget beteende så får han ta ansvar för det själv.
  Jag skäms inte för mitt beteende och har aldrig fått något klagomål från någon kvinna.

  Hoppas verkligen att männen i Helsingborg slutar prenumerera på tidningen så kanske de lär sig att deras misandri kostar pengar.
  Pelle2

  SvaraRadera
 4. Ett förslag till alla som anser att arbetsfördelning i hemmet är höjden av patriarkaliskt förtryck

  Besök 10 st slumpmässigt utvalda ungkarlslyor, besök sedan 10 st slumpmässigt utvalda singelkvinnors hem.

  Statistiskt sett, vilka hem var mest välstädade? Mest välvårdade? Mest pyntade?

  Beror inte arbetsfördelningen i hemmet till viss del på att kvinnor värdesätter ett extremt välstädat och pyntat hem mer än män? Mäns smärttröskel för smuts är i genomsnitt betydligt högre än kvinnors.

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.